0

Masturbatie tips voor vrouwen

 

Slechts 45 procent van de vrouwen gunt zichzelf regelmatig een intiem spel met zichzelf. Onder mannen gebeurt het ongeveer dubbel zo vaak. En waarom ook niet? Het is nu eenmaal een aangename bezigheid. Lekker en ontspannend, zonder dat het de seks met een eventuele partner beïnvloedt.

Masturbatie tips voor vrouwen

Of je het nou met je vingers wilt doen, met je lievelingsspeeltje of met de krachtige stralen van de douche, je bent er helemaal vrij in. En er is niet één manier beter of slechter dan de andere. Om je wat extra te inspireren, geven we je hier een paar praktische tips om van jouw solomoment een echt feestje te maken.

 

1. “Niet storen”:

Waar mannen zich om ‘even de druk van de ketel te halen’ nog wel eens terugtrekken in een morsig toilet, zoeken vrouwen toch liever een wat comfortabelere omgeving. Kies daarom voor jouw doe-het-zelf-moment een rustige, ontspannende en vertrouwde omgeving. Zoals in bad, onder de douche, op de bank of op bed. Neem er lekker de tijd voor, bij kaarslicht en een mooi muziekje en zorg dat je onder geen beding gestoord kan worden. Desnoods dus even een papiertje ophangen: Niet Storen.

 

2. Nat genoegen:

Zelfs de mooiste vibrator en de best verzorgde handen kunnen op de gevoelige clitoris aanvoelen als schuurpapier. De lust zal je dan gauw vergaan! Gebruik dus meteen genoeg glijmiddel (of speeksel), zodat alles lekker nat is. Let wel eventjes op dat je glijmiddel gebruikt dat de huid en de slijmvliezen niet irriteert!

Durex Play 2-in-1 - Glijmiddel Aloë Vera
Pjur med warming glide 100 ml
HOT - Glijmiddel Liquid Pleasure Glide
Glijmiddel Aloë Vera Glijmiddel Warming Glide Glijmiddel Liquid Pleasure Glide
Durex Play 2-in-1 HOT HOT
     

 

3. Gebruik je fantasie:

Zit je met je gedachten nog bij het boodschappenlijstje voor morgen, dan kan je nog zo lang je genotsknopje bewerken, er zal niet veel gebeuren. Gebruik daarom je fantasie! Zet de praktische dingen even opzij en bedenk wie jou wel eens een beurt zou mogen geven. Misschien is er wel een collega met wie je het wel eens zou willen doen… Of denk terug aan die keer dat je een waanzinnige climax bereikte. De man (of vrouw?) in kwestie zal er niks van merken, dus schaam je niet. Lukt het met je verbeelding niet, zet dan eventueel een leuk vrouwvriendelijk porna-filmpje op:

Erotica X - Art of Romance Daring! - Kamasutra Joy Bear - Riot Girls
Art of Romance Kamasutra Riot Girls
Erotica X Daring! Joy Bear
     

 

4. Laat je tepels ook meedoen:

Ook al denk je van jezelf dat jouw tepels niet zo gevoelig zijn, neem ze mee in je solospel. Hoe meer lichaamsdelen je stimuleert, hoe intensiever je orgasme zal zijn. Probeer het maar eens uit, door een borst met je hand te omvatten, er zacht in te knijpen en daarna met de vlakke hand de tepel te strelen. Lekker, toch? Maak nu met wat speeksel je vingers nat en speel met je tepels: draai er rondjes omheen en knijp er zachtjes in. En voel je je hoogtepunt naderen, bewerk je tepels dan iets krachtiger. Zo kom je nóg intenser klaar.

 

5. Technische variaties:

Het is duidelijk: voor de echte opwinding moet je bij je clitje zijn. Welke aanraking of welke techniek het meeste effect heeft, dat verschilt per persoon. Toch loont het de moeite om eens wat af te wisselen. Hier volgen enkele technieken waarmee je kan variëren. Rollen: neem je genotsknopje tussen duim en wijsvinger en beweeg het zachtjes heen en weer, alsof je er rondjes mee draait. Trekken: neem de huid van je clitje tussen duim en wijsvinger en schuif deze heen en weer, zoals ook gebeurt wanneer een man je penetreert. Omcirkelen: draai met een of twee natgemaakte vingers rondjes rond je knopje, waarbij het lekker is om tussendoor even je spleetje in te gaan. Kloppen: leg je vlakke hand op je clit en het gebied eromheen, en begin zachtjes te kloppen. Je ziet wel: variatiemogelijkheden genoeg!

 

6. Vingervlug:

Masturbatie bij vrouwen wordt niet voor niets ook wel ‘vingeren’ genoemd. Vooral het met de vingers beroeren van je G-spot kan zeer opwindend zijn. Breng een vinger naar binnen en maak de beweging alsof je iemand vraagt naar je toe te komen. Zo vind je vanzelf je G-spot, die ongeveer de grootte heeft van een walnoot en iets ruwer aanvoelt dan de omgeving ervan. Heb je ‘m gevonden, dan zal je merken dat ie zal zwellen, waardoor je er nog makkelijker bij kan. Kan je ‘m niet zo gauw vinden? Blijf even zoeken, hij zit er echt!

 

7. Move it:

Net zoals je bij een vrijpartij voor twee zou doen: beweeg je heupen en bekken. Vooral het afwisselend aan- en ontspannen van de bekkenbodemspieren geeft een heerlijk gevoel. Er zijn zelfs vrouwen die met deze oefening alleen al tot een orgasme komen. Je prikkelt en traint je gehele erogene zone, waarmee je jezelf – ook in combinatie met clitoris- of G-spotstimulatie – een extra lekker orgasme geeft.

 

8. Kietel jezelf:

Dat er ontelbaar veel verschillende soorten vibrators zijn, is natuurlijk niet voor niks. De ene trilt alleen maar, de andere draait rondjes, de volgende doet het allebei en weer een andere heeft ook nog een clitorisstimulator. Kietel jezelf dus eens letterlijk en figuurlijk en koop de vibrator die doet waar jij zin in hebt. Lees eventueel ook onze producttests, waarbij andere vrouwen over hun ervaringen met toys vertellen.

Seven Creations - Vibrator Rabbit Perfect Vibe Crush - Mini-Vibrator Cutie Pie We-Vibe - Vibrerende Stimulator 4 Plus
Vibrator Rabbit Perfect Vibe Mini-Vibrator Cutie Pie Vibrerende Stimulator 4 Plus
Seven Creations Crush We-Vibe
€ 46,99    

 

 

9. De juiste ademhaling:

Het klinkt misschien raar, maar de juiste ademhaling kan een geweldig positief effect hebben op je orgasme. Veel vrouwen houden kort voor het hoogtepunt de adem in. Terwijl als je diep en langzaam blijft doorademen – buikademhaling is het beste – het orgasme ruimte krijgt en de golven van genot veel intenser door heel je lichaam zullen stromen!