0

Sexstandje: Missionarishouding

Missionarisstandje

Het missionaris-standje (of de missionarishouding) is het meest gebruikte standje werelwijd.

Missionaris-standje praktisch

Bij het missionaris-standje ligt het meisje op haar rug, met haar benen geopend. De jongen komt op het meisje liggen, tussen haar benen, en steunt op zijn handen. De jongen kan lichtjes op zijn knieën en ellebogen steunen, zodat zijn gewicht niet volledig op het meisje komt te liggen. Het meisje kan vervolgens de penis met haar hand naar haar vagina brengen en binnenleiden.

Oorsprong

De missionarissen introduceerden dit standje bij de inheemse volken waar ze het evangelie predikten. Volgens de missionarissen was dit de enige fatsoenlijke houding om seks hebben. Zo ontstond de naam 'missionaris-standje'.

Voordelen van missionaris-standje

Zeker als je voor de eerste keer met iemand naar bed gaat is dit standje gemakkelijk. 
Het is fijn dat dit standje gemakkelijk kan voortvloeien uit het voorspel, waarbij je elkaar kan kussen, knuffelen, strelen...
Het missionaris-standje is dan ook een heel intiem standje: je kan gemakkelijk oogcontact maken en er is veel lichaamscontact.
De jongen bepaalt de diepte en het ritme van de penetratie. Het meisje kan haar benen en bekken van stand veranderen, en zo ervoor zorgen dat de penis meer de voor- of achterwand van de vagina stimuleert.

Nadelen van missionaris-standje

Het meisje heeft weinig ruimte om te bewegen en aan te geven wat ze lekker vindt.
Voor het meisje is het moeilijk om tegelijkertijd de clitoris te stimuleren met haar handen. Het nadeel is daardoor dat je als meisje moeilijker klaarkomt.
Door de intense wrijving en het diepe stoten kan de jongen soms moeilijk zijn orgasmeuitstellen.

Variaties

Een variatie hierop is de zittende missionaris, waarbij de jongen niet volledig neerligt, maar op zijn knieën en handen steunt en half zit.
Hoewel de missionarishouding een eenvoudig standje is, zijn er verschillende variaties mogelijk die de beleving intenser kunnen maken, zoals het diep grotje-standje of het 'honingpotje'.
Mits enige aanpassingen, kan dit standje ook geschikt zijn voor holebi-koppels.

Bekijk ook eens
Satisfyer Pro 2 Generation 2 - Goud

€ 29,99

Voor 23:30 uur besteld, woensdag in huis
EasyToys Lily Vibrator - Roze

€ 19,99

Voor 23:30 uur besteld, woensdag in huis
Satisfyer Pro Penguin Next Generation

€ 39,99

Voor 23:30 uur besteld, woensdag in huis